oferta didàctica

VISITA BÀSICA TORRE DE L’AMO DE VILADOMIU NOU. (educació infantil, primària, ESO i Batxillerat)

La Torre de l’Amo de Viladomiu Nou forma part de l’arquitectura industrial del Llobregat, un edifici pensat com a símbol de prestigi i poder de l’amo de la colònia.

La visita us permetrà descobrir l’ostentosa torre i les seves diferents estances on i solien fer les estades estiuenques els amos.

Coneixereu els trets més singulars de les colònies industrials del Llobregat, la seva historia i la seva forma de vida, colònies aparentment idèntiques en el concepte però cada una diferent, perquè cada colònia era el mirall de l’amo.

Durada: 1,15 h
Preu Visita: 4 €/alumne
Nombre mínim alumnes: 15

VISITA TEATRALITZADA TORRE DE L’AMO DE VILADOMIU NOU. (educació infantil i primària)

La Ció, una nena de 10 anys, és la neboda de la Remei, minyona dels senyors Viladomiu, és la que coneix millor tots els raconets de la Torre. Ella, amb l’excusa de ser la neboda de la Remei, coneix la vida real dels seus habitants, sap i ha escoltat moltes coses de la colònia i de la fàbrica que a vegades ni ella entén…. Així doncs, la Ció ens pot transportar al dia a dia de la Colònia de Viladomiu Nou i de la Torre de l’amo, amb jocs i invencions de les seves, això sí, d’amagatotis i sense fer gaire soroll.

Durada: 1,45 h
Preu Visita Teatralitzada: 10 €/alumne
Nombre mínim alumnes: 20

VISITA TEATRALITZADA TORRE DE L’AMO DE VILADOMIU NOU (ESO)

Visita teatralitzada. Avui és un dia important a la colònia, els Viladomiu rebran a la Torre persones molt importants dins el món tèxtil i de la burgesia catalana, volen comunicar-los quin és el seu nou projecte de futur per a la colònia i pels treballadors. Això fa que la feina dins la Torre s’hagi multiplicat i el servei vagi de bòlit, sobretot la Remei, que vol quedar molt bé amb els seus amos, la senyora Pilar i el senyor Marc.

Durada: 1,45 h
Preu Visita Teatralitzada: 10 €/alumne
Nombre mínim alumnes: 20

TORRE DE L’AMO DE VILADOMIU NOU -TALLER CONSTRUÏM LA MILLOR COLÒNIA (Educació primària i ESO)

Aquest taller també inclou la visita bàsica.
El taller ens ofereix una altra manera per endinsar-nos a la vida de les colònies i viatjar en el temps, on l’objectiu final és construir una colònia, a partir de la reflexió de què s’acaba de viure i amb la nova informació, farem una reformulació per poder construir un nou projecte de colònia tèxtil on els alumnes aportaran els seus punts de vista per tal de fer la colònia perfecte, eficient i sostenible. Un personatge conduirà el taller on hi haurà un primer moment per compartir i reflexionar, per després planificar i poder construir-la a partir dels materials que se’ls donaran.

Durada: 2,30 h
Preu Visita – Taller: 10 €/alumne.
Nombre mínim alumnes: 20

PINTURA AL FRESC (Sant Quirze de Pedret i Sant Vicenç de Rus)

Aquest taller també inclou la visita a l’església.
Explicarem la tècnica i les seves característiques, també farem esment d’altres tècniques pictòriques i, per acabar, prepararem d’una manera senzilla i adaptada una reproducció d’una pintura al fresc, prenent com a exemple les pintures romàniques del mestre de Pedret i altres exemples catalans de l’època.

Durada: 3’00 h
Preu Visita – Taller: 15 €/alumne.
Nombre mínim alumnes: 20

CUINA MEDIEVAL (Monestir de Sant Llorenç) 

Aquest taller també inclou la visita al monestir.

Coneixerem com era l’alimentació durant l’època medieval a partir de la diferència entre els privilegiats i els no privilegiats. També identificarem olors i gustos de l’època, molt basats en les herbes aromàtiques. Finalment prepararem una recepta que, finalment els participants podran tastar.

Durada: 3’00 h

Preu Visita – Taller: 15 €/alumne.

Nombre mínim alumnes: 20

L’APOTECARI DEL MONESTIR (Monestir de Sant Llorenç)

Aquest taller també inclou la visita al monestir.
Aproximació a la vida en els monestirs (per situar-nos en les condicions).
Identificació de les principals herbes i plantes que feien servir. Com les recollien, treballaven i utilitzaven. Com es feien destil·lacions, maceracions, ungüents, olis essencials. L’activitat inclou que els nens es puguin endur alguna mostra del que s’ha treballat.

Durada: 3’00 h
Preu Visita – Taller: 15 €/alumne.
Nombre mínim alumnes: 20

EL TROLI I LA SEVA MINA (Mina de Petroli de Riutort) – ( nens i nenes de P3 – P4 – P5 )

Inclou la visita a la Mina.

Durada: 1’30 h

Preu Visita – Conte: 6 €/alumne.

Nombre mínim alumnes: 15

Tens cap dubte? Contacte amb nosaltres

11 + 2 =